Zbylo mi kousek vařené řepy, kterou bylo nutno spotřebovat. Když se dají dělat sušenky z mrkve a dýně, proč ne z řepy, že? Navíc díky tomu chytly krásně růžovou barvu, která se dětem líbí. I sušenky jim chutnají. Uf! :-)
Na cca 40ks sušenek (dle velikosti vykrajovátka):
- 130g uvařené červené řepy
- 100g másla
- 50g krystalového cukru
- 220g hladké mouky (použila jsem špaldovou)
Řepu rozmixujte na kaši (pomožte si tyčovým nebo mixérem na koktejl) s rozpuštěným máslem, poté vmíchejte cukr a mouku. Vypracujte vláčné, lehce gumové těsto, se kterým se poměrně dobře pracuje. Pokud bude potřeba, dopomozte si k tomu přidáním většího množství mouky. Vyválejte na plát silný cca 5mm, vykrajujte tvary a pečte na 180°C přibližně 10 minut - dorůžova, jako vždy, jen tentokrát opravdu doslova :-))
Dneska jsme se synem pekli pro zítřejší dětskou návštěvu, chutnalo i syrové těsto ;-)
OdpovědětVymazatDneska jsme se synem pekli pro zítřejší dětskou návštěvu, chutnalo i syrové těsto ;-)
OdpovědětVymazatUž sa pečú 😃
OdpovědětVymazatPřesně, malej mi taky ujídal syrové těsto :o). Jsou moc dobré. Líbí se mi, že je tam optimálně cukru. A ta barva! Vykrajovali jsme srdíčka, to by se hodilo i na Valentýna :o). S těstem se perfektně pracuje. Díky!
OdpovědětVymazatDíky všem za milé komentáře :)
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatVýborné, trochu sem to poupravila - dala datlový sirup a řepu neuvařenou a luxus asi to malému sním :-)
OdpovědětVymazatVelmi dobré, dceři moc chutnaly. Těsto tedy trochu gumovitější, takže tvary sušenek se trochu rozjely, ale to se v bříškách všechno srovnalo :)
OdpovědětVymazat