Před časem jsem byla obdarována balíkem této zajímavé pražené kukuřičné mouky - na pokusy. A tak jsem se nesměle začala pokoušet. Musím zcela nekriticky říct, že na to, že jde o jeden z prvních pokusů, je buchta absolutně výborná. Vláčná, s lehkým nádechem a vůní mouky, která má skutečně specifickou a velmi příjemnou praženou příchuť. Rozhodně ji vyzkoušejte ;)
- 1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou)
- 1/2 hrnku mouky Gofio (pražená kukuřičná mouka, použila jsem silně praženou dětskou variantu, která je k dostání ZDE)
- 1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový)
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 2 vejce
- 4 menší jablka
- 1 lžíce kakaa
- 2 lžíce rumu (nemusí být)
- 1 lžička skořice
- 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový)
Vejce, olej a cukr vyšlehejte do pěny. Poté přidejte oba druhy mouky, kakao, skořici, rum, kypřící prášek a v závěru také oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Promíchejte a vylijte na menší plech (můj má rozměry 28 x 22 cm), který v troubě pečte cca 30 minut na 170°C.
Při podávání můžete stejně jako já doplnit zakysanou smetanou s troškou domácí višňové marmelády.
Žádné komentáře:
Okomentovat