Občas jsou mlsné chvilky, jejichž vábení se zkrátka nedá odolat. Toto je jejich řešení v trošku zdravější a navíc bezlepkové formě.
Na cca 8 vaflí:
- 230g rýžové mouky
- 2 vejce
- 200ml mléka (může být i rostlinné)
- 50ml kokosového oleje
- 3 lžíce medu
- 4g (1/3) prášku do pečiva
Z vejce oddělíme bílky, které vyšleháme v tuhou pěnu. Zbylé ingredience smícháme v hladké těsto, do kterého na závěr opatrně přidáme i vyšlehané bílky. Upečeme ve vaflovači :)
V této zdravější verzi jsem podávala s meruňkovým tvarohem a ořechy.
Inspirovat jsem se nechala tímto receptem, avšak v originále jsou vafle kynuté.
Inspirovat jsem se nechala tímto receptem, avšak v originále jsou vafle kynuté.
Žádné komentáře:
Okomentovat