neděle 20. března 2016

Cizrnovo-vajíčková pomazánka (od 1 roku)

Velikonoce jsou za dveřmi, tak možná uvítáte tip na zdravé zpracování vajíček. Možná ho uvítáte i mimo svátky :-)

  • 3 vejce natvrdo
  • 150g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky)
  • 1 menší cibulka
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • hrst sekané pažitky nebo řeřichy
  • sůl a pepř dle chuti


Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období Velikonoc se ideálně hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tento čas začínají zelenat). 


Dětská specifika:
  • vzhledem k přítomnosti celého vejce a také cizrny jakožto luštěniny řadím do kategorie "od 1 roku". Nadýmat by taktéž mohla i čerstvá cibulka. 

7 komentářů:

  1. Dobry den, dala by se zakysana smetana zamenit za bily jogurt? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko určitě, jen o trošku méně, jogurt je trošku řidší :-)

      Vymazat
    2. Dekuji za rychlou odpoved. Jdu na to :-)

      Vymazat
  2. Dekuji za skvely recept, pomazanka vyborna :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den ,mužů se zeptat ,kde se dá sehnat predvarena cizrna ? Viděla jsem jen klasickou ,děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  4. V plechovce, mezi konzervami, dnes už snad v každém supermarketu ;)

    OdpovědětVymazat