Velikonoce jsou za dveřmi, tak možná uvítáte tip na zdravé zpracování vajíček. Možná ho uvítáte i mimo svátky :-)
- 3 vejce natvrdo
- 150g předvařené cizrny (odpovídá cca 1/2 plechovky)
- 1 menší cibulka
- 3 lžíce zakysané smetany
- hrst sekané pažitky nebo řeřichy
- sůl a pepř dle chuti
Cibulku a vejce nasekejte na jemno, přidejte rozmixovanou cizrnu a tři lžíce zakysané smetany. Řádně promíchejte, ochuťte solí, pepřem a jarními bylinkami (v období Velikonoc se ideálně hodí pažitka nebo řeřicha, které se v tento čas začínají zelenat).
Dobry den, dala by se zakysana smetana zamenit za bily jogurt? Dekuji
OdpovědětVymazatŠárko určitě, jen o trošku méně, jogurt je trošku řidší :-)
VymazatDekuji za rychlou odpoved. Jdu na to :-)
VymazatDekuji za skvely recept, pomazanka vyborna :-)
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, díky :)
VymazatDobrý den ,mužů se zeptat ,kde se dá sehnat predvarena cizrna ? Viděla jsem jen klasickou ,děkuji:)
OdpovědětVymazatV plechovce, mezi konzervami, dnes už snad v každém supermarketu ;)
OdpovědětVymazat