Mám ráda jednoduché a dobré věci. Toto rizoto je jednou z nich. Dýně mu dodává tu správnou mazlavou konzistenci a tymián báječnou vůni :)
Na přibližně 2 porce:
- 100g rýže na risotto
- 1 menší červená cibule
- cca 1/4 malé dýně hokkaido (nebo obdobné množství jiné)
- cca 1/2 středně velké cukety
- vývar dle potřeby (cca 250ml)
- lžíce másla
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- sůl dle chuti
V pánvi rozehřejte máslo, na němž osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a dýni a cuketu na kostičky (v multicookeru funkce FRY, cca 15 minut). Až vše chytí zlatavou barvu, přisypte rýži, krátce společně zapražte, přidejte tymián a podlijte troškou vývaru. Nechte zvolna bublat a vsakovat vývar do rýže, semtam promíchejte a doplňte další vývar. Vařte tímto způsobem, dokud nebude rýže měkká (v multicookeru můžete využít funkci PILAF RISOTTO, která toto udělá za vás a ohlásí, až bude tekutina vypařená). Jestliže to bude potřeba, můžete ještě dosolit (dětem od 1 roku a dospělým). Pokud chcete, můžete na závěr vmíchat ještě trošku dalšího másla - tak to italové dělají, aby bylo rizoto jemné a krémové. Toto ale u tohoto receptu poměrně dobře nahradí dýně, která je samozřejmě zdravější než máslo.
Můj tip: pro dospělé jsem přidala trošku sušené Schwarzwaldské šunky do základu.
Moc dobry recept, dceri velmi chutnalo.
OdpovědětVymazatVýborný recept, moc jsme si pochutnali, jak malá tak my rodiče a koukám, že jste sem recept přidala na narozeniny mojí dcerky 😉😊
OdpovědětVymazatNo vidíte, tak díky za milou zprávu a "všechno nejlepší" dceři:))))
Vymazat