Tyto palačinky jsou sice trošku křehčí, ale zato nadýchané jako obláček. Sympatické je na nich také to, že díky obsahu jablek do nich není potřeba dávat tolik mouky, takže jsou i o něco zdravější než klasické.
Na 2 - 3 porce:
- 250ml mléka
- 110g hladké mouky
- 2 středně velká jablka
- 1 vejce
- 12g moučkového cukru
- špetka soli
Dále jsem použila:
- domácí jahodovou marmeládu
- sušené jujube (koupit můžete ZDE)
- brusinkový sirup (koupit můžete ZDE)
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte na pevný sníh. Zbylé ingredience včetně jablek smíchcejte v hladké těstíčko, do kterého na závěr vmíchejte sníh z bílků. Smažte na pánvi z obou stran malé palačinky nebo lívance. Já jsem je mazala domácí jahodovou marmeládou a polévala báječným lehce nakyslým brusinkovým sirupem.
Mňam! Ty mám moc ráda :)
OdpovědětVymazatSkvělý na podzim..
Nela z Beauty Charm
Tak palačinky byly nakonec u nás až dnes k obědu. Byly opravdu luxusní! Já si na ně dala jahodovo-malinovou marmošku k tomu rybiz ala brusinky a domácí šípkový čaj ;)
OdpovědětVymazatMňam, krásná kombinace. Jsem ráda, že chutnaly :)
Vymazatjsou luxusni, jen js vyměnila hl. mouku za špaldovou ;)
OdpovědětVymazatTedy Báro, musím jen chválit :-) Jinak už palačinky dělat nebudu. Adámek (21 m.) snědl dvě a boule měl až za ušima!
OdpovědětVymazat