úterý 26. května 2015

Jáhlový nákyp se špenátem a chřestem (od 1 roku)

Vypadá jako koláč. Možná to i je koláč, ale není v něm žádná mouka, a je proto mnohem lehčí a zdravější :)

Suroviny na 3 - 4 porce: 

  • 150g jahel
  • 50g zeleného chřestu
  • 200g mraženého listového špenátu
  • 450ml vývaru nebo vody
  • 100g vysokoprocentní šunky
  • 3 vejce
  • 1 - 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Jáhly nejdříve třikrát spařte vroucí vodou a poté zalijte uvedeným množstvím vývaru nebo vody, osolte. Pokud máte špenát zmrzlý v kostce, přihoďte ho také. Vařte cca 15 minut do měkka (v multicookeru funkce STEAM SOUP, 15 minut), na poslední dvě minuty přidejte i na centimetrové špalíčky nakrájený chřest a šunku na proužky. Po dovaření do kaše vmíchejte ještě tři rozšlehaná vejce, utřený česnek, dle chuti ještě můžete dosolit a opepřit. Vše zapečte - cca hodinu (v multicookeru funkce BAKING, 60 minut). Nahoru můžete ještě dozdobit další šunkou, rájčátky či sýrem. 

Dětská specifika:
  • recept pouze kvůli přítomnosti celého vejce řadím do kategorie od 1 roku. Při použití žloutku je s ostatními surovinami vhodný přibližně od 9 měsíců.


Žádné komentáře:

Okomentovat