Takové ne úplně tradiční karboše, které voní po orientu a díky obalení do sezamu po upečení vytvoří božskou křupavou krustičku. No prostě stručně a jednoduše - ty se ti mámo teda povedly, fakt že jo! :))
Suroviny na přibližně 3 porce, tj. zhruba 10 karbanátků:
- cca 300g mletého masa (použila jsem mix)
- 30g červené quinoy
- 1 malá jarní cibulka
- 1 vejce
- 2 lžíce cizrnové mouky (případně klasické, nebo zdravěji hrašky)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička drceného římského kmínu (nahradit klasickým jej sice můžete, ale chuť bude zcela jiná)
- sůl dle chuti
- sezamová semínka dle potřeby
Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila jsem jedním celým) a cca 15 minut povařte. Odstavte stranou a nechte vychládnout. Poté přidejte mleté maso, vejce, nasekanou jarní cibulku, utřený česnek, cizrnovou mouku, koření a dosolte podle chuti. Uplácejte karbanátky, které z obou stran obalte v sezamových semíncích. Pečte v troubě rozpálené na 180°C přibližně půl hodiny, dle zkušeností s vaší troubou.
Můj tip: Pokud chcete karbanátky v bezmasé verzi, nahradila bych maso brambory či sladkými batáty.
Skvělý recept díky kterému jsem se dozvěděla o quinoe. Moc jsme si pochutnali. Sem tam jsme karbanátek potřeli domácí rajčatovou omáčkou s česnekem, a posypali parmazánem - dobrota...A studené jsou také vynikající.
OdpovědětVymazatDíky moc za zprávu Kritýnko, ten rajčatový tuning zní velmi dobře (y)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
VymazatJe to jednoduché a moc dobré..... ráda se tu Barčo inspiruji :) Já jsem dala méně česneku a přidala trochu medvědího.
OdpovědětVymazatTo jsem rada, díky :)
Vymazat