Hromádkové sušenky z prima pevného těsta, které se vám na plechu nerozteče a dá se upravit na sto způsobů.
Základní recept:
- 125g másla
- 1/2 hrnku cukru krupice (kdo není příliš na sladké, doporučuju ubrat cukru)
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
- 1 vejce
- 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
- lžička jedlé sody
- špetka soli
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem jej rozdělila na polovinu a přidala
do dětské verze:
- hrst ovesných vloček
- dvě hrsti brusinek
- hrst goji (spíše až tak od 1,5 roku)
do dospělé verze:
- hrst kokosu
- 50g hořké čokolády (použila jsem 70%)
- dvě lžíce holandského kakaa
- lžíci nutelly
Z těsta tvoříme kuličky, které pečeme na 180°C cca 10 minut nebo do zlatova. V mojí horkovzdušné troubě to bylo asi 7 - 8 minut.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatJůůů, ty vypadají božsky. Předpokládám, že do toho můžu přidat podle libosti jakékoli ovoce, ořechy a tak ;) Určitě vyzkouším
OdpovědětVymazatPřesně ;) Tak se pak těším na zprávu, jak se povedly :)
VymazatMám je v troubě - místo pol.mouky jsem dala rýžovou, místo másla kokosový olej, přidala nasekané datle a brusinky,hrst strouhaného kokosu a už se na ně moc těšim :)
OdpovědětVymazatA vlastně ještě půlku nastrouhaného jablka :)
VymazatA vlastně ještě půlku nastrouhaného jablka :)
Vymazat