Zelená barva zpravidla nebývá pro děti příliš lákavá, ale když jim povíte, že dnes budou obědvat polévku od vodníka, máte určitě velkou naději na úspěch.
- 100g pršuta
- 1/2 dýně hokaido (lze použít i jiný druh)
- 1/2 menší kapusty
- sůl, česnek a muškátový oříšek dle chuti
Na kousku másla orestujeme na kousky nakrájený pršut (pozn. sušená šunka, lze nahradit např. slaninou, ale nejmenším dětem bych vynechala úplně) společně s na drobné kostky nakrájenou dýní (zde druh hokaido). Poté podlijeme vroucí vodou, přidáme nakrouhanou kapustu a vaříme do změknutí. Po uvaření 2/3 zeleniny odebereme, rozmixujeme najemno a vrátíme zpět do vývaru. Pro větší strávníky dochutíme solí a muškátovým oříškem, můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Žádné komentáře:
Okomentovat