K předčasnému Ježuchovi jsem sobě i rodince udělala radost novým toastovačem s udělátkem na vafle a začínám tedy testovat, které těsto bude to naše nej. Musím říct, že na vítěze jsem nejspíš narazila na blogu Moniky Brýdové hned napodruhé. Krásně křupavé vafle doplněné o tvaroh a čerstvé ovoce nebo o dušená jablíčka se skořicí, přelité domácím salkem (i recept na něj najdete na blogu).
- 125g másla
- 100g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 250g polohrubé mouky
- 100ml vody - nejlépe perlivé
- 100ml mléka
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Uvedené suroviny smícháme dohromady, nejlépe nejdříve ty tekuté, do nichž postupně přimícháme ty sypké. Poté upečeme ve vaflovači (v tom mém to dělá rovných 7 kousků).
Servírujeme například s marmeládou nebo tvarohem a čerstvým ovocem jako na obrázku.
S dušenými jalky a salkem
Během pečení si oloupeme jablíčka, nakrájíme je na drobné kostky, lehce podlijeme vodou, přidáme trošku krystalového cukru, lehce zasypeme skořicí a necháme pomalu bublat, dokud se voda z většiny neodpaří. Trvá to pár minut. Pokud děláme pouze pro dospělé, můžeme místo vody podlít třeba rumem.
Recept na domácí salko najdete v samostatném článku zde.
Dětská specifika:
Žádné komentáře:
Okomentovat