pátek 3. června 2016

Prague Food Festival 2016

Tyhle fotky nosím ve fotáku už týden. A není čas. Není ani čas se tu vykecávat. Ale to nevadí, protože u jídla stejně není potřeba slov, stačí fotka... barvy hrají, atmosféra na vás dýchne a vy byste skoro i přísahali, že cítíte tu vůni. Pojďte se tam se mnou vrátit aspoň na chvíli prostřednictvím tohoto, převážně fotografického, reportu ;-) 


 

Krásné prostředí letohrádku a přilehých zahrad Pražského hradu.  


Na stánku časopisu Apetit si děti mohly koupit a nebo i samy vyrobit muffin dle vlastního přání. Zároveň jste tu mohli koupit i knihy a časopisy z jejich edice. 

Tento způsob kuchyňské úpravy se mi jeví velmi sympatickým :-) 

Už se nám to krájí.. 


..a jsou to telecí estagas - pečená telecí žebra na ohni po tradičním argentinském způsobu a marinované papriky pečené na grilu. Cena 5 grandů (150Kč). 


U stánku čokolaterie BonBon jste si mohli vyrobit vlastní lízátko. 



V nabídce měli také zmrzlinu. Ochutnali jsme marcipánovou a z bílé čokolády. 


Atmosférou nejkrásnější stánek měli podle mě ve Food story. Ta hra chutí a barev.. 


Ochutnali jsme od nich kachní rilettes na žitném chlebu,

a hovězí burger s batátovými chipsy.


Ještě jednou kachní rillettes. 

V krásném teplém počasí nezbytné kubánské mojito.


Plátek z přeštického pašíka od Němcových. 


Výběr sushi (California special) ve stánku Kobe. 



Ebi fusion rolls (rolka v rýžovém papíře s pečenou krevetou, ledovým salátem, smažená cibulka a kari majonéza).


Pikniková pohodička v trávě. 

Krásný a stylový stánek od Štěpána. Neuvěřitelné, jaký kus cesty ušel, a ještě více neuvěřitelné, že ta cesta podle mě vede přesně tím správným směrem. Jídlo to jen potvrdilo. 



Steak z telecího zadního, mrkvové pyré, zelenina a omáčka z jehličí. Od Štěpána. Cena 7 Grandů (210Kč) a nejlepší jídlo co jsme na festivalu ochutnali. 


Daněk, perník, mrkev a zvěřinové jelítko. Originální a noblesní. Od Národního týmu kuchařů a cukrářů pod záštitou Czech Tourism. 


Kávička od slečen z DeLonghi. 


Poslední odpočinek v trávě u dezertu. Čekáme než ho tatínek přinese a krátíme si dlouhou chvílí blbinkami s foťákem :-)
  


Tatínek dorazil s výběrem dezertů. Oběhl chudák celý areál, aby donesl alespoň tři. Nabídka byla totiž poměrně slabá, ale na druhou stranu, jsou festivaly, kde to bývá přesně opačně a pořádné teplé jídlo aby člověk pohledal. 



Bezlepkový čokoládový dort z malinovou omáčkou (2 Grandy, tj. 60 Kč), argentinská palačinka s karamelovým krémem a pěna z nugátu s květinovou solí a drobenkou z mandlí (3 Grandy, tj. 90Kč). 


Zbylé Grandy investovány do bookazinu z řady Apetit, který se věnuje masu.  Myslím že investice dobrá :-) 


Závěrem ještě tedy pár hodnotících slov. Organizačně zvládnuto moc dobře - objednáváte se totiž na přesný čas vstupu, což vás sice lehce limituje v tom, že třeba nemusí vyjít ideální počasí nebo nastane nějaká jiná komplikace, na druhou stranu tento systém řeší přecpanost areálu a věčné fronty, které tady zkrátka nepotkáte. Velké plus! Výběr a pestrost také příjemná. 


U jídel, u kterých jsem si to poznačila nebo zapamatovala, jsem uvedla ceny. K cenám také touto poznámkou mířím - uuuf, pro rodinu s malými dětmi, na mateřské.. Rozhodně žádná láce. A to je také to, co bych festivalu vytkla, a co se mi nelíbí. Vím, že se snaží působit dojmem jistého luxusu a výběru, a opravdu si v ceně platíte jistou kvalitu, ale na druhou stranu je účast na něm pro restaurace velkou propagací, takže se mi nezdá jako nejlepší taktika vyrýžovat z lidí co se dá za miniaturní ochutnávkovou porci. Měla by být reprezentativním vzorkem toho, co vás pak do restaurace přivede, ne způsobem, jak si co nejvíce vydělat. Ale jednou za rok se to asi dá v rozpočtu rozpustit :-) 


Tak třeba zase příští rok ahoj! ;-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat