Když dcera v obchodě uviděla tuto formu na panáčky, samozřejmě z ní byla uchvácená a žadonila, abychom ji koupily. I já jsem si hned představila, co všechno by se do ní dalo upéct, takže mě dlouho přemlouvat nemusela a panáčci už se nám vyhřívali v košíku. Hned po návratu domů jsme je prubly a rovnou použily i Šmakouna, ze kterého jsem už delší dobu chtěla zkusit něco upéct. Panáčková armáda nastupuje! :-)
Na cca 10 panáčků:
- 1 plátek (1/4 balení) Šmakouna s libovolnou sladkou nebo neutrální příchutí (použila jsem brusinkový s goji)
- 1/2 hrnku mléka
- 80g cukru
- 150g hladké mouky (použila jsem špaldovou)
- 100g másla
- 1 vejce
- 1/4 (3g) kypřícího prášku (používám bezfosfátový)
Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte rozpuštěné máslo, mléko, nastrouhaného Šmakouna, mouku a také kypřící prášek. Ve formě libovolného tvaru pečte na 180°C přibližně 20 minut, dle velikosti daného tvaru.
Pokud je vaše forma silikonová, stačí ji lehce vymazat tukem pouze poprvé a pak už jen oplachovat, tvary přesto krásně vyklopíte. Přesto s vyklápěním počkejte až do chvíle, kdy těsto vychladne, abyste si obrázky nepoškodili. Formičky nenaplňujte až na povrch, těsto ještě vyskočí nahoru.
Pěkná armáda :-)
OdpovědětVymazat