Díky množství cizrny je toto jídlo bohaté na bílkoviny, takže maso vám chybět nebude. Díky svému tvaru a oříškové chuti bude chutnat i dětem :-)
Na cca 3 porce:
- 1 velká cibule
- 1 větší mrkev
- 1/2 větší petržele
- 1 plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené)
- 2 lžíce pasírovaných rajčat (nemusí být)
- olej dle potřeby
- vývar či voda dle potřeby
- sůl a mletá paprika dle chuti
Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak na drobné kostičky nakrájejte i mrkev a petržel. V hrnci rozpalte olej, vhoďte na něj restovat cibuli a po chvíli i mrkev s petrželí. Vše společně opečte dozlatova. Poté zaprašte mletou paprikou, promíchejte a nalijte cizrnu včetně nálevu. V případě potřeby přidejte ještě i trošku vývaru nebo vody tak, aby byla zelenina ponořená, ale o moc více ne - jelikož nebudeme guláš zahušťovat žádnou moukou, nýbrž svým vlastním obsahem a nechceme, aby byl příliš řídký. Uvařte zeleninu do měkka, menší část (cca 1/3) odeberte, rozmixujte a vraťte zpět. Poté ještě dosolte, případně přidejte i jiné koření dle chuti a krátce provařte. Podávejte s chlebem či jen tak, samotné.
Děkuji za recept,nejedla jsem lepší guláš. Chutnal mě i dceři.
OdpovědětVymazatTo mě moc těší, děkuju :)
OdpovědětVymazatBarčo, naprostá dobrota....
OdpovědětVymazatZa mě a 14m syna taky velká pochvala! Dělala jsem teda bez soli a jen s polovinou nálevu (také slaný), ale stejně jsme si pošmákli oba :-)
OdpovědětVymazatDíky za všechny pochvaly :)
VymazatBaru, super recept...ja jsem si s manzelem posmakla hodne, mrnous mel cizrnu poprve a moc mu nejela, ale privitam to tomu, ze mu dele trva, nez si zvykne na neco noveho...nikdy by me gulas z cizrny nenapadl, zaradime do oblibenych jidel. Diky ;)
OdpovědětVymazatÚžasný, i malý ho valil, děkujeme:-)
OdpovědětVymazatRychlé a moc chutné jídlo, manžel sice nerad dušenou mrkev, ale jinak mu to jelo.
OdpovědětVymazat