pátek 29. května 2015

Multicooker

Nedávno jsem si přinesla domů tohoto všestranného kuchyňského pomocníka, který mi na pokusy věnovala společnost Tefal.


Jedná se o MULTIFUNKČNÍ HRNEC RK705138 12v1, který umí vařit, dusit, smažit, napařovat, péct i vyrábět jogurty. Je to v podstatě chytrý elektrický hrnec, ve kterém zvládnete vše, co v tom klasickém, jen s tím rozdílem, že on se o to "vše" postará za vás. Díky přednastaveným funkcím a teplotám přesně ví, jaká je ta správná pro kaši nebo polévku, takže se vám už nestane žádná připalovací nehoda. Samozřejmostí (a zvláště pro maminky malých dětí obrovskou výhodou) je i to, že si můžete nastavit délku vaření či použít funkci odloženého startu, takže můžete během přípravy oběda vzít prcka třeba na hřiště a až se vrátíte, budete mít navařeno a jídlo stále teplé, což vám zajistí funkce udržování v teple po skončení procesu vaření. Uděláte v něm kaši k snídani, polévku k obědu a upečete buchtu ke kafíčku. Jsem nadšená!



Nejdůležitější funkce:

  • funkce FRY pro smažení, díky které si můžete například osmahnout zeleninu do základu polévky nebo omáčky,
  • funkce STEAM SOUP - nejlepší na polévky, ale i všechno ostatní, co chcete nechat vařit a bublat,
  • funkce BAKING - pro klasické pečení všech možných sladkých i slaných koláčů, ale i zapečených brambor nebo těstovin,
  • funkce PILAF RISOTTO - zde se předvádí umění tohoto hrnce v celé jeho kráse. Nasypete do něj totiž rýži, zalijete potřebným množstvím vody a počkáte, až vám hrnec sám oznámí, že voda se vyvařila a vy máte hotovo,
  • funkce RICE CEREAL - na vaření všech možných i nemožných kaší,
  • funkce STEW - pro dlouhé a pomalé vaření, díky němuž bude váš guláš excelentní a u manžela sklidí jistě velký úspěch,
  • funkce YOGURT udržující správnou teplotu pro množení mléčných kultur, díky čemuž si můžete do rána připravit čerstvý domácí jogurt, 
  • funkce REHEAT pro ohřívání jídla. 

Jeho chytrost ovšem sahá ještě dál. Pode dnem nádoby je chytrý patentovaný systém, který rozpozná, jak moc je plná a podle toho případně zkrátí dobu vaření. Její povrch je z nepřilnavého materiálu, který je navíc omyvatelný v myčce, takže už žádné drhnutí hnců. Ještě více se o něm dočtete zde.

Prostě a jednoduše - pokud máte rádi jídla z jednoho hrnce a neustále nabitý program, tohoto pomocníka si rozhodně oblíbíte. A abyste měli i nějakou tu inspiraci na to, co všechno v něm můžete vyčarovat, připravila jsem pro vás na blogu záložku Multicooker, kam postupně budu přidávat recepty na jídla v tomto hrnci připravovaná. Tak snad se vám bude líbit a chutnat :)

Žádné komentáře:

Okomentovat