Super záležitost na nějakou párty nebo grilovačku s přáteli. Na jednohubky, do hamburgerů nebo jako dip k masu. Za tip na tento recept děkuji své nejpravější ruce Janičce ;)
- 3 větší cibule
- 150ml balsamica
- 50 ml curacaa
- 3 lžíce třtinového cukru
- sůl a pepř dle chuti
- olej dle potřeby
Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a na tuku opečte do zlatavé barvy (v multicookeru funkce FRY, 10 - 15 minut). Poté popraště třtinovým cukrem, promíchejte a nechejte krátce zkaramelizovat. Vše osolte, opepřete a podlijte curacaem a balsamikem. Nechte lehce bublat, dokud se tekutina nevyvaří a směs nezhoustne. V multicookeru můžete využít funkce PILAF RISOTTO, která vám po čase sama ohlásí, že tekutina se už vypařila.
Žádné komentáře:
Okomentovat