čtvrtek 28. května 2015

Cibulová marmeláda (pro dospělé)

Super záležitost na nějakou párty nebo grilovačku s přáteli. Na jednohubky, do hamburgerů nebo jako dip k masu. Za tip na tento recept děkuji své nejpravější ruce Janičce ;)

  • 3 větší cibule
  • 150ml balsamica
  • 50 ml curacaa 
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej dle potřeby


Cibuli oloupejte, nakrájejte na proužky a na tuku opečte do zlatavé barvy (v multicookeru funkce FRY, 10 - 15 minut). Poté popraště třtinovým cukrem, promíchejte a nechejte krátce zkaramelizovat. Vše osolte, opepřete a podlijte curacaem a balsamikem. Nechte lehce bublat, dokud se tekutina nevyvaří a směs nezhoustne. V multicookeru můžete využít funkce PILAF RISOTTO, která vám po čase sama ohlásí, že tekutina se už vypařila. 



Žádné komentáře:

Okomentovat