Podobnost této polévky se svíčkovou je zcela náhodná :-)) Narozdíl od ní je ale hotová do čtvrt hodinky ;-)
- cca 200g celeru
- 2 mrkve
- 50g másla
- kuřecí prso
- vývar dle potřeby
- sůl dle chuti
- případně smetanu nebo plnotučné mléko na zjemnění
Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (starším můžete i ochutit libovolným kořením), stejně tak na droboučké kostičky nakrájejte či nastrouhejte i celer a mrkev. V rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte na něm dozlatova maso i zeleninu. Poté podlijte vývarem. Pokud budete chtít polévku ještě zjemnit smetanou, aby byla krémová, nepodlévejte příliš, spíš jen tak, aby se zelenina měla v čem vařit. Za pět až deset minutek zelenina krásně změkne. Vodu částečně slijte, pokud chcete polévku i s kousky masa a zeleniny, ponechejte je taky stranou. Rozmixujte do hladka, vraťte odebranou zeleninu a v případě potřeby nařeďte zpátky troškou odebrané vody či zjemněte smetanou. Zbývá už jen dosolit dle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat