Jedna z těch lehčích holčičích rychlovek, která má ovšem takové množství obměn, že se vám nikdy neomrzí.
- 2 cukety
- třičtvrtě šálku kuskusu
- zelenina dle libosti (např. paprika, rajčata, cibule, jarní cibulka, lilek...)
- koření dle chuti (zde jsem použila gomasio - což je mořská řasa nori a lněné semínko)
Cuketu, ať už kulatou nebo klasickou podlouhlou, lžící vydlabeme asi tak na půl centimetru od zelené slupky. Vydlabanou dužinu nasekáme najemno, totéž uděláme i s vybranou zeleninou. Přisypeme přiměřeně kuskusu a ochutíme dle svých představ. Kuskus nemusíme předtím nijak tepelně upravovat, neboť zelenina pustí šťávu, ve které se uvaří. Dáme do vymazaného pekáčku a zapečeme cca 30 minut na 180°C.
Tato kulatá cuketa se v ničem neliší od klasické podlouhlé, snad jen že je mnohem rozkošnější :) V obchodech bývá k vidění málo, takže ji kupuju vždy, když na ni náhodou natrefím. Zpravidla to bývá v Lidlu.
Stejně vynikající je naplněná i mletým masem, kuřecími nudličkami, šunkou a nebo rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat