Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou, to prostě nikdy nezklame.
- 750g hovězích kostek (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku)
- 2 - 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- cca 2dl červeného vína (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti)
- 2 bobkové listy
- pár kuliček nového koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej dle potřeby
V rozpáleném oleji nejdříve zatáhneme maso, po chvíli k němu přihodíme i na kostky nakrájenou zeleninu a krátce společně orestujeme. Poté podlijeme červeným vínem nebo vodou, přidáme koření a na velmi mírném plameni (nejlépe pod bodem varu) necháme táhnout několik hodin. Já jsem vařila asi 6 hodin. Maso poté opatrně vybereme, můžeme i s částí zeleniny, a zbytek zeleniny se šťávou rozmixujeme, dotáhneme solí a pepřem.
Žádné komentáře:
Okomentovat