úterý 18. listopadu 2014

Tortily s lehkou tuňákovou pomazánkou (od 1 roku)

Podobný recept mám už hodně let založený jako výstřižek z časopisu Albert. Jeho verze je ale s majonézou a celerem, a protože ani jedno nemám ráda, to bych nebyla já, abych to nezašmoulila nějak po svém.
  • 2 malé plechovky tuňáka
  • 1  menší jablko
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • citronová šťáva, sůl a pepř dle chuti


Jablko oloupeme a nastoruháme na hrubém struhadle. Zlehka vymačkáme od šťávy, zakápneme citronem a v misce smícháme s tuňákem, ze kterého jsme pečlivě slili šťávu. Přidáme přibližně 2 velké lžíce zakysané smetany, osolíme a opepříme. 
V tomto případě jsem na teplou tortilu dala nejdříve nejdříve plátky sýra, poté salát, pomazánku a další zeleninu. Pak jsem smotala a v půli překrojila.

Dětská specifika
  • ryby jsou dětem doporučovány od 1 roku, ovšem v případě kvalitní ryby bez kostí nevidím problém již daleko dříve
  • zakysaná smetana je vhodná od 9 měsíců (dříve je možno nahradit kvalitním hustějším bílým jogurtem)

Žádné komentáře:

Okomentovat