sobota 15. listopadu 2014

Hrášková pomazánka (od 9 měsíců)


Chuť hrášku spolu s geniální jednoduchostí přípravy dělají z této pomazánky úplný skvost.
  • 2 šálky povoleného mraženého či čerstvého hrášku
  • 1 kostka Lučiny (nebo adekvátní množství té domácí)
  • pár kapek smetany (není nutné)
  • sůl, pepř a česnek dle chuti

Hrášek spolu s troškou smetany umixujeme do hladka (můžeme nahradit i mlékem nebo vodou - jde jen o to, aby se mixoval snáze) a pomalu (nejlépe ručně) promícháme s Lučinou. Ochutíme solí, pepřem a troškou česneku. 


Dětská specifika:
  • zelený hrášek je možné podávat od 8 měsíců, přesto však činí některým dětem jeho trávení potíže
  • dětem do 1 roku nekořeníme a nedoporučuje se podávat ani česnek
  • děti do 1 roku by taktéž neměly jíst smetanu (umixujeme tedy s něčím jiným)
  • Lučina, stejně jako žervé, je vhodná od 9 měsíců

Žádné komentáře:

Okomentovat