Švestky a mák, to je prostě dokonalá kombinace. Knedlík k nim patří bramborový a polenta už je jen taková malá tečka na závěr, která jídlo trošku znevšední a ozdraví ;-)
Na 2 - 3 dospělé a jednu dětskou porci (7 velkých knedlíků):
- 300g vařených brambor
- 150g instantní polenty
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vejce
Budete-li chtít vařit přesně tuto moji verzi, pak budete potřebovat ještě:
- švestky
- mák
- rozpuštěné máslo
Brambory uvařte vcelku a nechte vychladnout. Poté je nastrouhejte na jemném struhadle a nebo je rozmašírujte šťouchadlem na brambory. Přidejte jedno vejce, dvě lžíce moučkového cukru a 150g polenty a vypracujte těsto, které je velmi podobné tomu na klasické bramborové knedlíky.
Švestku (nebo jiné vybrané ovoce) v tomto těstě obalte a vařte ve vroucí vodě asi 7 minut. Podávejte zasypané mákem a cukrem, přelité máslem, a nebo třeba se sladkou strouhankou či oblíbeným sirupem.
Tak 2 roky mi byly už dávno a s přehledem bych si je dala. Slibuji si je už dlouho a navíc nám začínají dozrávat švestky. Ideální čas :3
OdpovědětVymazatSkills of Art