Tento recept mám už delší dobu v šuplíku a jeho autorkou je můj velký kuchařský vzor Naděnka. Ona je dělá s moukou, já jsem v experimentech s luštěninami šla ještě dál a zahustila je rovnou hraškou. Když hrách, tak pořádně :))
Na 2 "holčičí" porce:
- 200g mraženého hrášku
- 80g hrašky na zahušťování (jistě můžete nahradit klasickou, a nebo i alternativní rostlinnou moukou)
- 1 vejce
- sůl, pepř dle chuti
Mražený hrášek přelijte vroucí vodou a nechte krátce prohřát. Poté vodu zase slijte pryč a rozmixujte s jedním vajíčkem a vzniklou hmotu zahustěte hraškou či moukou. Dle chuti můžete ještě osolit a opepřit, hodila by se možná i troška česneku.
Pomocí lžičky tvarujte nočky, které budete házet do vroucí vody. Od vyplavání na povrch je povařte ještě asi 2 minuty.
Podávat můžete jako já s bryndzou (pro děti je ale dost slaná) a šunkou nebo slaninou, dětem můžete nahradit třeba zakysanou smetanou a při dietě ricottou nebo sýrem cottage.
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat