pátek 5. června 2015

Ovesné palačinky s ricottou (od 1 roku)

Může to být snídaně, ale klidně i oběd nebo sváča. Narozdíl od klasických palačinek z mouky ovšem mnohem vydatnější a bohatější. 

Na 2 palačinky (bohatě stačí na porci pro dospělého člověka, jsou totiž mnohem hutnější než klasické):
  • 100g ovesných vloček
  • 160ml mléka (dětem plnotučné)
  • 1 vejce
  • 100g ricotty
  • med nebo libovolný sirup či cukr dle chuti
ve slané verzi s ricottou, špenátem a šunkou


Ano, čtete správně - tak jednoduché to je. Jen tři suroviny plus náplň ;) Vločky zalijte mlékem, ideálně teplým, abyste urychlili proces "nacucávání", ale není to až tak nutné. Nechce 20 - 30 minutek odstát, aby vločky změkly. Poté rozmixujte s jedním vajíčkem na hladkou kaši. Smažte pozvolna na kvalitní nepřilnavé pánvi, můžete zlehka vytřít tukem. Ricottu ochuťte medem nebo sirupem, palačinky s ní pomažte a zarolujte. Servírujte s ovocem. 

Dětská specifika:
  • recept vzhledem k přítomnosti mléka řadím do kategorie od 1 roku (mělo by navíc být čerstvé a plnotučné), ale i mladším dětem se dá palačinka udělat do vody či nějaké rostlinné mléčné alternativy


15 komentářů:

  1. Dnes jsme zkoušeli, akorát jsem dala tvaroh se zakysankou a malej baštil jak o závod. I mě moc chutnaly! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, to mám radost! Díky moc za vyzkoušení :)

      Vymazat
  2. Dekuji za recept,palacinky byly moc dobre. Akorat takovy postreh-delala jsem z trojnasobneho mnozstvi a mleka jsem musela dat asi 800 ml,jinak to bylo hrozne huste..

    OdpovědětVymazat
  3. Aha, tak to nevím, v čem se stala chyba, protože zrovna toto jsem opravdu přesně odměřovala, když jsem recept psala :)) Možná každé vločky sají trošku jinak, nebo nevím, každopádně díky za zpětnou vazbu, zkusím převážit znovu, až budu vařit příště :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pohodě! Naštěstí jsem doma měla celý litr :-D Jinak byly to jemné vločky z Lidlu.. Nebo jestli když je větší množství tak sajou prostě víc a není to přímá úměra? Taky nevím..

      Vymazat
    2. No nic, budu se muset obětovat a brzo si je udělat znovu, samozřejmě čistě z informačních důvodů :))

      Vymazat
  4. Hm zdravé a zajímavé palačinky, na které mám suroviny téměř vždy doma, určitě recept ukládám :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vyzkouseno a s domaci jahodovou marmeladou uzasne.Jako miluju tyto rychle a genialni recepty,Baru!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Výborné, i manžel byl spokojený, že jsou z vloček jsem mu pověděla až když řekl, že mu chutnají.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to musím hned zítra zkusit :D

    OdpovědětVymazat