Geniální jednoduchost. Dokonce ani proti dietetickým pravidlům tohle mlsání moc není. Prostě paráda! Kdo má rád vůni citronové kůry a její mírnou hořkost, bude spokojen. Inspirováno gurmánkou Laduš :)
- 250g (vanička) měkkého tvarohu
- 1 vejce
- cukr nebo sirup dle chuti (použila jsem fruktopur a cukr z pravé vanilky)
- 1/2 citronu
Z vejce oddělte bílek a vyšlehejte tuhý sníh. Do něj pak opatrně vmíchejte žloutek, tvaroh, oslaďte dle libosti, přidejte strouhanou citronovou kůru (předtím jej několikrát spařte vroucí vodou nebo namočte do octové vody, aby se zbavil chemie a voskování) a navrstvěte do zapékacích mističek. Pozor! Počítejte s tím, že hmota poměrně dost nabyde, neplňte tedy mističky až po vrch. Pečte na 180°C přibližně půl hodinky, dokud nákyp nevystoupá a nezezlátne na povrchu.
Pozn. V originálním receptu byl použit pomeranč - kůra i šťáva. Obsahoval navíc i dvě lžíce hrubé mouky nebo krupičky, kterou jsem ale nedala a myslím si, že chuti dezertu to neublížilo.
Žádné komentáře:
Okomentovat