Není na světě většího pizzomila, než je můj manžel, proto když jsem na internetu objevila tuto inspiraci, rozhodla jsem se, že si její realizaci rozhodně nemohu nechat ujít. O pizzu jako takovou se samozřejmě nejedná, a kdo by ji v tomto receptu hledal i chuťově, nejspíš nebude příliš spokojen, ale kdo má polentu rád a snaží se stravovat zdravějším způsobem, pro toho bude tento nápad zajímavou alternativou.
Suroviny na 1 menší pizzu, která nasytí i 2 strávníky:
- 150g polenty
- 450ml vody
- 2 - 3 lžíce pasírovaných rajčat (nebo zakysané smetany)
- oregano
- dle libosti např. šunka, rajčata, cuketa, olivy, vejce, špenát, mozzarella..
Polentu zalejeme uvedeným množstvím vody a umícháme v hustou kaši. Je potřeba pracovat opravdu rychle, neboť instantní polenta opravdu ráda a bleskově hrudkuje, ale s troškou práce si s ní určitě poradíte i pokud by se vám něco takového stalo. Kaši ještě dosolte a poté rozetřete na plech vystlaný pečícím papírem, a to na vrstvu silnou přibližně 1 centimetr. Dále potřete pasírovanými rajčaty a přidejte vše, co máte na pizze rádi. Zde jsem použila farmářskou šunku, rajčata, cuketu, olivy a mozzarellu. Navrch jsem posypala oreganem. Pekla jsem na 180°C dokud sýr krásně nezezlátnul, což trvalo přibližně půl hodiny.
Pozn. Pokud chcete, aby se vám pizza lépe krájela na dílky, počkejte, až trošku vychladne. Horká polenta je poměrně křehká.
Žádné komentáře:
Okomentovat