Cizrna na paprice (od 1 roku)
Vegetariánská varianta české klasiky, která vás rozhodně nadchne svou jemnou oříškovou chutí.
- 1 velká plechovka cizrny (nebo adekvátní množství uvařené cizrny)
- cca půl kelímku smetany ke šlehání
- mletá červená paprika, sůl a majoránka dle chuti
Na trošce olivového oleje orestujeme na tenké nudličky nakrájený pórek a cibuli do lehce zlatova, zaprášíme mletou paprikou, majoránkou, osolíme a ještě lehce orestujeme. Přidáme polovinu cizrny včetně nálevu, provaříme a poté rozmixujeme mixérem na kaši. Vložíme zpět do pánve, přidáme zbylou cizrnu, podlijeme smetanou ke šlehání a krátce provaříme. Podáváme například s rýží.
Dětská specifika:
- cizrna je luštěnina s jemnou oříškovou chutí a jako taková by mohla nadýmat
- v základu receptu je pórek a cibule. Zatímco pórek je možno podávat přibližně od třičtvrtě roku, cibule je o něco agresivnější a doporučuje se od 1 roku.
Žádné komentáře:
Okomentovat