čtvrtek 29. ledna 2015

Tvarohový dezert s lískooříškovým krémem (od 3 let)



Dezert alá Monte :-)

  • 1/2 litru mléka
  • vanilkový puding
  • 50g hořké čokolády (alespoň 50% kakaa)
  • 1 lžíce kakaa holandského typu
  • cukr dle chuti
  • 50g vlašských ořechů (kdybych měla, použila bych půl napůl s lískovými)
  • 2 plnotučné tvarohy ve vaničce
  • 1 smetana ke šlehání (30 a více procent)
  • vanilkový cukr dle chuti
  • cukrářské piškoty, kakao či různé ovoce na ozdobu


Do mléka klasicky uvařte vanilkový puding. Oslaďte o trošku více, než je podle vaší chuti - přijde do něj totiž ještě hořká čokoláda. Až puding odstavíte, ještě do horkého vmíchejte nastrouhanou nebo nalámanou čokoládu, na drobno nasekané oříšky, lžíci kakaa a pečlivě promíchejte. Poté nechte vychladnout a čas využijte k přípravě světlé části. Do tuha vyšlehejte smetanu ke šlehání, opět oslaďte vanilkovým cukrem (používám domácí ze skutečné vanilky a dávám ho asi 2 - 3 lžíce) a závěrem vmíchejte tvaroh. Do skleničky pak střídejte světlý a tmavý krém jak je vám libo. Zdobit můžete piškoty, ovocem či kakaem. 


Dětská specifika
  • dezert je plný ořechů a kakaa - obojí jsou silné alergeny a jsou doporučovány až od 2 - 3 let věku dítěte

Žádné komentáře:

Okomentovat